BOTB V 4.3.2017

Beat On The Boat 5
4.3.2017 s/s Borella

Viides BOTB lähti uusille poluille kun illan musiikki oli akustista. Ei tietoakaan sähköisestä beat-rautalangasta. Se oli vanhaa folkkia, modernia folkahtavaa musiikkia ja 60-luvun popmelodioita. Vaikka ohjelmisto poikkesi aika lailla neljän ensimmäisen BOTB:n ohjelmistosta niin BOTB-klubille saapui kuitenkin kiitettävä määrä yleisöä, osa vakiintunutta kannattajakuntaa, osa uutta. Tuntuu siltä, että BOTB on onnistunut missiossaan tarjota inhimilliseen soittoaikaan (yleensä klo 19.30-23.30) ja halvalla musiikkia ”entisille 60-luvun turkulaisille”. Onneksi yleisön joukossa on aina ollut myös nuorempaa väkeä eli toinen missio kaataa sukupolvirajoja musiikin osalta on toteutunut hienosti.

Viidennen BOTB aloitti vuonna 1965 folkaallon harjalla perustettu Hulivilipojat. Aikakone heitti 50 vuoden taakse kun Hulivilipojat esittivät yhden esikuvansa Kingston Trion ohjelmistoa. Jotkut yleisöstä tulivat kiittämään setin jälkeen siihen malliin, että olipa kiva kuunnella tämmöisiä vanhoja lauluja, joita nykyisin ei enää missään kuule.

Hulivilipoikien jälkeen lavalle nousi Whale and the Village                                                                                                               

, joka hiljattain julkaisi toisen CD-albuminsa. BOTB:n keikka kuului osana ”Valaiden” levyjulkkarikiertueeseen. Valaiden setti oli hyvä osoitus yhtyeen kyvyistä. Instrumenttiosasto toimi erinomaisesti ja laulusolisti Irene Jussilalla on hyvä ääni Valaiden melodisen musiikin ja raikkaan kokonaissoundin osana. Yleisön joukossa oli myös kiitettävä määrä Valaiden nuoremman polven faneja, joten suosio oli suurta – ei suinkaan yksinomaan faniporukan takia.

Illan viimeinen setti oli puoliksi Beatlesia ja puoliksi muuta suunnilleen saman aikakauden musiikkia. Erinomaisen taitava trio (Jouko Linko, Elina Lähde, Hanna Silander) osoitti, että yhdellä kitaralla ja upeilla kolmiäänisillä laulusovituksilla voi saada aikaan yhtä vahvan tunnetilan kuulijoissa kuin isomman perinteisen beat-yhtyeen keinovaroilla. Mainio päätös illan monipuoliseen musakattaukseen.

Kuvat tilaisuudesta
Kuvat:


Antti Kevätlahti

Comments are closed.